Sunday, February 17, 2019

2019-02-17 איה השופטת שרית זמיר? כך נראית קריסת מערכת המשפט בשלב מתקדם...

איה השופטת שרית זמיר? כך נראית קריסת מערכת המשפט בשלב מתקדם...
Image may contain: 1 person Image may contain: 6 people, people smiling, people sitting and indoor No photo description available.

Image may contain: text Image may contain: Joseph Zernik, smiling
שופטת נעלמה במפתיע, בעניין הקשור כנראה לפרשת #אפי_נוה_והמינויים (אך כנראה לא #אפי_נוה_והזיונים) - יש להתפלא שלא יצא צו איסור פרסום גם בעניין זה - רשלנות של השופטים? להלן הכתבה של רויטל חובל במלואה כשירות לציבור. כל כך הרבה שופטים מעורבים בשחיתות כנופיית שלטון החוק, העסק מסריח... עד שלא נכניס כמה שופטים לכלא - דבר לא ישתנה... לא נשאר זמן לישון בלילה, תשכחו מחדר כושר...
בתמונות: השופטת שרית זמיר, הועדה למינוי שופטים עם אפי נוה בפברואר 2018 - בעת מינויה של זמיר למחוזי ת"א.
---
לאן נעלמה שופטת המחוזי שדנה בצו איסור הפרסום בפרשת אפי נוה? | רויטל חובל
השופטת שרית זמיר התלוננה לפני מספר חודשים על עומס כבד. עם זאת, חופשתה באה מיד אחרי שהודיעה כי היא מנועה מלדון בערעור בתיק ולאחר שקיבלה את חומר החקירה. דוברות בתי המשפט: זמיר בחופשת מחלה
מזה כמעט חודש ימים שאולם הדיונים של השופטת שרית זמיר, בקומה ה-16 של בית המשפט המחוזי בתל אביב, עומד ריק. בבית המשפט מספרים כי השופטת החדשה יצאה לחופשה בפתאומיות ובאופן מסתורי. מדוברות בתי המשפט נמסר כי זמיר בחופשת מחלה עד למועד לא ידוע.
זמיר, בת 48, הגיעה למחוזי בתל אביב במאי 2018, אחרי תשע שנים בהן דנה בתיקים פליליים בבית משפט השלום בראשון לציון. במשך שנתיים התנוסס שמה ברשימת המועמדים לקידום על אף שלא בלטה או הצטיינה בתפקידה. חברי הוועדה לבחירת שופטים החליטו לקדמה אחרי שהתרשמו מהחלטתה לחייב סוחר סמים לא רק במאסר, אלא גם לשלם בתשלום מס על רווחים מעסקאותיו. עם מינויה, שובצה למחלקה הפלילית ולתפקיד שופטת מעצרים - תפקיד הכולל דיון בערעורים, על צווים שניתנו בבית משפט השלום וכן על החלטות אם נאשמים יישארו במעצר בזמן ניהול המשפט נגדם.
לפני כמה חודשים, פנתה זמיר לממונה הישיר עליה, נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין, והתלוננה בפניו כי היא קורסת תחת נטל העבודה. במקביל נודע כי אצל אורנשטיין וסגנו, גלעד נויטל, האחראי על השופטים הפליליים בבית המשפט, הצטברו תלונות על תפקודה (דוברת בתי המשפט מכחישה את הדברים). זמיר המשיכה בתפקידה עד 21 בינואר ואז יצאה לחופשה, אך רצף האירועים שקדם לכך מעורר שאלות סביב הסיבה להיעדרותה.
מתברר כי מלבד תלונתה על העומס הכבד, הונח על שולחנה ב-16 בינואר ערעורו של העיתון "גלובס" על צו איסור הפרסום הגורף בפרשת ראש לשכת עורכי הדין לשעבר, אפי נוה. זמיר קיבלה את התיק לידיה והורתה למשטרה להגיב לבקשה. כשזו הגיבה בקמצנות, דרשה השופטת לקבל לידיה את כל החומר בתיק, ורק אז, כשעיינה בחומר, נזכרה לפתע זמיר כי היא מנועה מלטפל בעניין. לפי כתבה שפרסמה שרון שפורר ב"המקום הכי חם בגיהינום", בעלה של השופטת זמיר, עו"ד דרור זמיר, תרם לקמפיין הבחירות של נוה לראשות לשכת עורכי הדין ומונה על ידי הלשכה, בהמלצת נוה, לבורר בתיקים גדולים. בהמשך תמכו נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה למינוי שופטים בקידומה של זמיר.
האם הדיון שקיימה זמיר בעניין צו איסור הפרסום בפרשת נוה חרף מניעותה נבדק על ידי מי מהממונים עליה? ואם לא, למה לא? שאלתי את דוברות הנהלת בתי המשפט, אך זו סיפקה תשובה מתחמקת. "ב-16 בינואר נתנה השופטת זמיר שתי החלטות טכניות בערר: בהחלטה הראשונה הורה בית המשפט למשיבה למסור תגובה מנומקת לבקשה לעיון בית המשפט בלבד. ההחלטה השנייה ניתנה משלא הוגשה תגובה מנומקת, ובמסגרתה הורה בית המשפט למשיבה להגיש את החומר הרלוונטי למחרת. משעיין בית המשפט בחומר שהונח לפתחו, ומבלי שהתקיים דיון, הבין כי קיימת לו מניעות מלדון בערר ולפיכך פסל עצמו והדיון בערר נקבע למותב אחר. על החלטות שיפוטיות ניתן לערער, ומכל מקום, בנסיבות שפורטו, לא היה כל בסיס לבדיקה בעניין וממילא לא נעשתה כזאת". כשביקשתי לקבל את רשימת האנשים שזמיר מנועה לדון בעניינם או בלקוחותיהם, הסתבר כי לזמיר אין רשימה כזאת. "היא מחליטה בעניין המניעות שלה בכל מקרה לגופו", לשון התגובה.
ביום ראשון שלאחר מכן הגיעה זמיר לעוד יום עבודה שגרתי, שלפי יומנה כלל דיון בשבעה תיקים. ל"הארץ" נודע כי שני דיונים נוספים היו אמורים להתקיים באותו יום. מדובר בערעורים שהגישו סנגורים בנוגע למעצר לקוחותיהם, אך זמיר דחתה אותם מבלי לקיים דיון. בשני המקרים החשודים שוחררו על ידי בית משפט השלום והמשטרה ביקשה לעכב זאת ב-24 שעות, במקום שעות ספורות כמקובל, כדי לשקול הגשת ערעור. הסנגורים (יוסי סקה ולירן בקרמן מטעם הסנגוריה הציבורית) ערערו למחוזי נגד עיכוב השחרור ביממה, אלא שזמיר כאמור לא קיימה את הדיון.
בצר להם, פנו הסנגורים לבית המשפט העליון ועמדו על החובה לקיים דיון בשאלת מעצרו של אדם. שופט העליון יוסף אלרון קיבל את שני הערעורים וציין כי "דחיית הערר מבלי לשמוע את טיעוני בא כוח המבקש, תוך קיום דיון כנדרש, מהווה פגיעה של ממש בזכותו של המבקש להליך הוגן ולקבל את יומו בבית המשפט". אלרון הורה למחוזי לקיים דיון עוד באותו ערב וביקש להעביר את החלטותיו לנשיא בית המשפט. התיקים לא הועברו לזמיר, שכבר לא נכחה בבית המשפט, ובסופו של דבר שוחררו שני החשודים לביתם.
למחרת הגיעה זמיר לעבודה ויום לאחר מכן כבר לא. עמיתיה השופטים מספרים על מעטה של חשאיות האופף את היעדרותה. סנגורים שהיו אמורים להופיע בפניה סיפרו ל"הארץ" שכל הדיונים שנקבעו - נדחו והועברו לשופטים אחרים. גם הפעם, השיבה דוברות הנהלת בתי המשפט כי לא נערך כל בירור, ובכל מקרה, הדגישה הדוברת כי "השופטת זמיר נמצאת בחופשת מחלה ללא קשר לדברים האמורים". עוד הוסיפה הדוברת כי "לאור פניית השופטת זמיר בעניין עומס העבודה, הועברו ממנה תיקים לשופטים אחרים".
https://www.haaretz.co.il/blogs/revitalhovel/BLOG-1.6940506
Haim Shchupak Uri Breitman חנה קים

No comments: