2026-01-12
עו"ד רחל בן-ארי נדרשת לרשום את הסכם חלוקת העיזבון בלשכת רישום המקרקעין, בבנקים ובמשרדי האפ"כ עד יום חמישי 15.1.2026, הודעה בדבר אותות המרמה מס' 35-30, והתראה
מכתב דרישה נשלח לעו"ד רחל בן-ארי בעניין אי רישום הסכם חלוקת העיזבון, שהיא עצמה ערכה, במשרדי הרשויות הרלוונטיות למעלה משנתיים לאחר שמונתה לבקשתה כממונה/נאמנה בשכר לביצוע ההסכם, וגם לאחר שגבתה מקדמה של 30,000 ש"ח בתוספת מע"מ עבור טרחתה בביצוע ההסכם, ובעודה מתנערת מההסכם ומסכלת אותו.
יש לציין כי כללי האתיקה של לשכת עורכי הדין אוסרים על עורך דין לטעון כנגד הסכם שהוא עצמו ערך.
בדפדפן: https://inproperinla.blogspot.com/2026/01/2026-01-12-1512026-35-30.html
בתקשורת עו"ד רחל בן-ארי מוצגת כדמות ציבורית ללא רבב ופעילת המחאה נגד רפורמה בבתי המשפט. היא מצוטטת בקשר לרפורמההמביעה דאגה "לדמוקרטיה" ו"לעצמאות השיפוטית".
הלכה למעשה, עו"ד רחל בן-ארי נחזית כפועלת בצוותא חדא עם השופטת הילה גורביץ, שאת מינויה למשרה שיפוטית קידמה במהלך כהונתה של בן-ארי בוועדה לבחירת שופטים, תוך עצמאות שהקימו לעצמן מקיום חוקי מדינת ישראל, ואולי אף עצמאות לבצע עבירות על חוק העונשין.
הפרשה בת 13 השנים החלה בשנת 2013 על ידי צמד אחר: השופטת אספרנצה אלון (חברתה הקרובה של השופטת הילה גורביץ) ועו"ד עמוס צדיקה, יד ימינה. עתה הפרשה מתקרבת לסיומה כשעו"ד רחל בן-ארי מובילה עם השופטת הילה גורביץ מהלכים הנחזים כאותות המרמה ומטרתם היא סיכול חלוקת העיזבון כדין.
יש לציין שמידע מהימן מצביע על כך כי בשנים 2023-4 התנהלה בבית המשפט לענייני משפחה בחיפה פרשה אחרת, בה עורך דין הטיח האשמות כי סגן הנשיאה טל פפרני היה מעורב במעשים לא ראויים בעיזבון ששויו 37,000,000 ש"ח. ככל הידוע, הפרשה לא נחקרה למרות שהוגשו תלונות במשטרת ישראל. עורך הדין הושתק באמצעות מערכת האכיפה המשמעתית של לשכת עורכי הדין...
מכיוון שהשחיתות בבתי המשפט לענייני משפחה היא מן המפורסמות כבר מעל ל-10 שנים, ומכיוון שעד היום לא נעשה דבר לתיקון המצב... ניתן היה לצפות כי בתי המשפט לענייני משפחה יככבו בשיח הציבורי המתלהם בעניין "רפורמה משפטית" או "הפיכה משטרית".
לא זה המצב. שני הצדדים נמינעים מלומר מילה בעניין שחיתות בבתי המשפט.
בדפדפן:
פרשת עו"ד רחל בן-ארי והשופטת הילה גורביץ נחזית כשילוב רעיל במיוחד של פרשת אפי נוה עם פרשת השופטת ורדה אלשיך.
---
העתקים:
פרופ' דניאל חיימוביץ, נשיא אוניברסיטת בן גוריון, יו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות,
פרופ' אורי סיון, נשיא הטכניון,
פרופ' תמיר שפר, נשיא האוניברסיטה העברית בירושלים,
פרופ' אריאל פורת, נשיא אוניברסיטת תל אביב,
פרופ' אריה צבן, נשיא אוניברסיטת בר-אילן,
פרופ' גור אלרואי, נשיא אוניברסיטת חיפה,
פרופ' אלון חן, נשיא מכון ויצמן למדע,
פרופ' אהוד גרוסמן, נשיא אוניברסיטת אריאל בשומרון,
פרופ' ליאו קורי, נשיא האוניברסיטה הפתוחה,
השופטות בדימוס דורית ביניש - נגידה, עדנה ארבל ונילי ארד - חברות מועצה, האוניברסיטה הפתוחה,
פרופ' אליעזר שלו, נשיא מכללת תל-חי,
פרופ' אילנה לבנברג, המכללה האקדמית גורדון,
מר עידו מזורסקי, המנהל הכללי, בית הספר הריאלי העברי בחיפה,
מר יונה יהב, ראש העיר וחברי מועצת עיריית חיפה
חיים א. גרשון, יו"ר הדירקטוריון, וחברי דירקטוריון תיאטרון חיפה,
מר יוסי שלום, סגן ראש העיר ויו"ר מועצת המנהלים, אתו"ס (חברה עירונית),
עו"ד ארנה לין, מרכז השופט חיים כהן להגנה על זכויות חוקתיות,
עו"ד עודד פלר, האגודה לזכויות האזרח,
עו"ד תומר נאור, התנועה לאיכות השלטון,
עו"ד שאדי סרוג'י, יו"ר ועד מחוז חיפה, לשכת עורכי הדין,
עו"ד עמית בכר, ראש לשכת עורכי הדין,
הוועד המרכזי, לשכת עורכי הדין,
עו"ד בן ציון פיגלסון, האפוטרופוס הכללי,
ח"כ שמחה רוטמן, יו"ר ועדת חוקה, חוק ומשפט,
עו"ד יריב לוין, שר המשפטים,
מר איתמר דוננפלד, מנכ"ל משרד המשפטים,
בדוא"ל
העתקים נשלחים לנמענים לעיל, שהם מוסדות חינוך ו/או מוסדות ציבוריים,
כנספח מקדים לבקשה פורמלית להשעיית עו"ד רחל בן-ארי מכל מעמד
וכל תפקיד, כגון ייעוץ משפטי, במוסדות אלה.
תמונה| צילום מסך מתוך סרטון בכתבת חדשות במקומון, שסיקרה את מחאת עורכי הדין בחיפה. עו"ד רחל בן-ארי בחזית המחאה: "אנחנו פה בשם הדמוקרטיה כי רוצים לקחת לנו אותה, וזה הכי מסוכן..."; "לוקחים לנו את העצמאות השיפוטית בדרכים שונות...".
---
2. הודעה זו בדבר אותות המרמה שדבקו בך לכאורה, מועתקת לראשי האוניברסיטאות ומוסדות ציבוריים אחרים בהם את מכהנת כיועצת משפטית לפי פרסומי משרדך, כנספח מקדים לבקשה פורמלית להשעייתך מכל מינוי מסוג זה.
3. מקורה של דוקטרינת אותות המרמה הוא במשפט האנגלי. הדוקטרינה אומרת כי במקרי מרמה מורכבים, הצטברות אותות מרמה, שהחשוד במרמה אינו מסביר ואינו מפריך באופן מתקבל על הדעת, יכולה להיחשב הוכחה נסיבתית של המרמה, והיא אף מעבירה את נטל ההוכחה והשכנוע לצד המואשם במרמה. ראי, פסק דינה של השופטת ט' שטרסברג-כהן בע"א 8482/01 בנק איגוד לישראל בע"מ נ' סנדובסקי, פ"ד נז(5) 776 (2003), "כאשר מתגלים מספר אותות מרמה... ניתן להסיק מהם על כוונת מרמה, והנטל עובר לנתבע להסביר את ההתנהלות".
4. כמי שמכיר אותך מילדותך, קשה לי להבין איך התפתחת למה שאת היום. ניסיתי להסביר לעצמי את המצב כתופעה שהחלה רק לאחרונה. שכן, את פרסמת שרק לאחרונה פיתח משרדך פעילות בתחום בתי המשפט לענייני משפחה ששחיתותם היא מן המפורסמות. אולם קשה לי להאמין שאדם משנה באופן מהותי את אופיו קרוב לגיל 70. כמו כן, השופטות והשופט, המעורבים בפרשה בבית המשפט לענייני משפחה בחיפה, מונו למשרותיהם השיפוטיות במהלך כהונתך כחברה בוועדה לבחירת שופטים: השופטת הילה גורביץ - בשנת 2012, השופטת רויטל באום - בשנת 2009 (לרשמת), ובשנת 2012 (לשופטת שלום), השופט טל פפרני - בשנת 2013. כלומר, כבר לפני יותר מעשר שנים קידמת את מינוייהם של שופטים מפוקפקים במחוז חיפה, והם השותפים עתה למעשייך. לכן, הפירוש הנחזה כסביר יותר הוא שבמהלך השנים פיתחת אישיות מקצועית כפולה: מצד אחד, ירשת מאביך את המוניטין ואת משרת היועץ המשפטי לטכניון, והרחבת אותה לייעוץ למוסדות אוניברסיטאיים נוספים. מצד שני, פיתחת כישורים דומים לאלה של אפי נוה.
30. הגשת "פסיקתה" (שאינה "צו ערוך על פי טופס 10", כדרישת תקנה 37 (א) לתקנות הירושה, התשנ"ח-1998) במקום "צו למינוי מנהלי עיזבון" בלשכת רישום מקרקעין, חיפה, ורישום הערה בדבר מינוי מנהלי עיזבון בלשכת רישום המקרקעין על פי "פסיקתה" משובשת זו.31. אי קיום חובותיך כנאמנה וממונה לביצוע הסכם החלוקה בין היורשים, שאת היית השותפה הראשית לעריכתו, כמו גם פעולותיך לסיכולו של ההסכם, כל זאת, תוך לקיחת השכר של 30,000 ש"ח+מע"מ מקופת העיזבון, שהוא התשלום הראשון של שכרך כנאמנה וממונה עבור ביצוע הסכם החלוקה בין היורשים.32. אי קיום חובתך המסוימת כנאמנה וממונה בשכר לביצוע הסכם החלוקה בין היורשים, מיום שאושר ההסכם על ידי בית המשפט, 13.12.2024, ועד היום (מעל לשנתיים) -- לרשום את הסכם החלוקה בין היורשים בלשכת רישום מקרקעין.33. אי קיום חובותיך כמנהלת עיזבון, מיום שמונית לטענתך, 1.12.2024, ועד היום (מעל לשנה) – לרשום את הסכם החלוקה בין היורשים בלשכת רישום המקרקעין.34. אי קיום חובתך המסוימת כנאמנה וממונה בשכר לביצוע הסכם החלוקה בין היורשים, מיום שאושר ההסכם על ידי בית המשפט, 13.12.2024, ועד היום (מעל לשנתיים) -- לרשום את הסכם החלוקה בין היורשים בבנקים.35. אי קיום חובותיך כמנהלת עיזבון, מיום שמונית לטענתך, 1.12.2024, ועד היום (מעל לשנה) – לרשום את הסכם החלוקה בין היורשים בבנקים.
39.(ב) "משנודע למנהל העזבון שיש בעזבון מקרקעין או נכסים אחרים שמתנהלים לגביהם על פי כל דין פנקסים המשמשים לרישום זכויות בעלות, ידאג שתירשם בהם הערה על מינוי מנהל עזבון; הממונה על הרישום האמור ירשום הערה כנדרש משהוגש לו צו המינוי."
רישום ירושה על פי בקשה17.(א) לעניין סימן זה, "רישום ירושה" – לרבות רישום צו ירושה וצו קיום צוואה, הסכם חלוקת עיזבון כמשמעותו בסעיף 110 לחוק הירושה, התשכ"ה-1965 (להלן – חוק הירושה), צו חלוקת עיזבון כמשמעותו בסעיף 111 לחוק הירושה או צו מינוי מנהל עיזבון.
(ב) רישום ירושה ייערך על פי בקשה של מעוניין בדבר; על אף האמור, רישום הסכם חלוקת עיזבון כאמור בתקנת משנה (א) שאינו מאושר בידי בית משפט ייערך על פי בקשת כל היורשים.
הגשת הבקשה
18.(א) הבקשה לרישום ירושה תוגש בלשכה שרשומים בה המקרקעין שלגביהם מבוקש הרישום.
(ב) לבקשה יצורף צו ירושה, צו קיום צוואה, צו חלוקת עיזבון, הסכם חלוקת עיזבון או צו מינוי מנהל עיזבון, אם ניתן או אושר בידי בית משפט, בית דין דתי או רשם לענייני ירושה.
(ג) מונה מנהל עיזבון, יגיש מנהל העיזבון את הבקשה לרישום ירושה או שהבקשה תוגש בהסכמתו. [קווים תחתונים הוספו - י' צ']
סעיף 110 | חוק הירושה, תשכ"ה-1965
תמ"ש (משפחה קריות) 149-05-17 ע.ג' נ' ח.ג' ו.ג' ג'.ו (28.02.2023)
ת"ע (משפחה ירושלים) 1975-07-20 עו"ד מנהל עיזבון נ' מ' (12.09.2024)
20. הפסיקה קובעת כי הימנעות של בעל תפקיד (כמו מנהל עיזבון) מלגלות עובדות מהותיות או רישום זכויות תוך התעלמות מזכויות ידועות של אחרים עשויה להיחשב כמרמה. אם מנהלי עיזבון פועלים לרישום צו המינוי תוך "שתיקה" לגבי קיומו של הסכם החלוקה המאושר, מדובר למצער בהתנהגות פסולה.
סעיף 82 | חוק הירושה, תשכ"ה-1965
ע"א 1405/19 עזבון המנוח יוסף נעאמנה ז"ל נ' נעאמנה עומר חמאדה (16.11.2020)