"רשות הסייבר" במשרד ראש הממשלה - סכנה לחברה מתוקנת בישראל!
דיון חשוב בנושא הסייבר, שפתח במפתיע דורון אופק - מומחה ידוע לאבטחת מידע, המקושר גם לגופים ממשלתיים בישראל. הקוראים הם בחלקם אנשי מקצוע. שימו לב שפוסט אזוטרי ה זכה ליותר ממאה לייקים ויותר מ-20 שיתופים. מצב העניינים, שבו שעניין כזה אינו עולה לדיון ציבורי ממשי בפורומים הפומביים המתאימים, אלא בפייסבוק, הוא תעודת עניות בפני עצמה לחברה אזרחית מתוקנת בישראל. אז מישהו רוצה להגיד לי שהשופטים הבכירים שהיו מעורבים בפיתוח ויישום מערכת נט-המשפט, מבקר המדינה והצוות המקצועי שלו שבדקו את המערכת, נציב תלונות הציבור על השופטים שכתב החלטה "סודית" בעניין "הפרוטוקולים המפוברקים" של ורדה אלשייך, כל חכמי הסייבר בישראל, כל השופטים הנכבדים בישראל שעובדים עם המערכת 8 שעות ביום 5 ימים בשבוע, וכל עורכי הדין המבריקים שמשתמשים במערכת יום יום, לא שמו לב לזה מעולם??? רק אחד, דר רחוב הזוי וקשקשן מתל-אביב, שנוסע מפעם לפעם להרצות על מחשוב ממשלתי בכנסים בינלאומיים, שם לב לעניינים אלה...
רשות הסייבר הלאומית: שריף חדש בעיר או משרד יח"צ?
הכותרות על התקפת הסייבר האיראנית הגדולה נראות בעיקר כניסיון להוכיח נוכחות של הרשות שנמצאת במאבק כוחות עם גופי ביטחון ותיקים יותר. וזה לא נראה טוב
---
הגבינה זזה. עולם הסייבר משתנה למול עיננו. ולמען האמת.. לא בטוח שכל כך לטובה.
https://www.haaretz.co.il/captain/net/.premium-1.4052151
Doron Ofek
כמה מילים על סייבר - ברשותכם.
האמת שזמן רב חשבתי לכתוב את הדברים ואיכשהו לא יצא לי לומר אותם בבוטות הראויה.
הבנתי שהיום ח"כ אראל מרגלית התבטא בנושא, ואני לגמריי מצטרף לדברים (ככל שהם נאמרו כפי שהוא לידיעתי) אבל ראשון ראשון ואחרון , אחרון.
לא יודע כמה יודעים את זה, אבל כנראה שדבר או שניים אני מכיר בתחום של סייבר,
1. שימשתי ואני משמש כיועץ בתחום למספר גופים וחברות.
2. אני מלמד קורסים בנושא במסגרת עבודתי באוניברסיטת בן גוריון
3. שימשתי, וככל הנראה אשמש , כמרצה וכיועץ גם לגופים בטחוניים העוסקים בנושא.
מעבר לפעילות אלו אני משתדל שלא לעשות יותר מידי - גם כי אין לי זמן וגם כי יש לי דברים אחרים בראש (ולא שאני סובל ממחסור בהצעות לעבודה בתחום).
ואחרי ההקדמה הארוכה הזו, אומר את הדבר הבא, לאחרונה (בשנים האחרונות) תחום הסייבר זוכה לעדנה מצד ראש הממשלה, וזוכה הן לתקצוב והן לפעילות ובמסגרת זו הוקמה במשרד רוה"מ תשתית בתחום הכוללת את מטה הסייבר, את רשות הסייבר והוכפפו לה גורמים שונים (לדוגמה הצוות שאחראי על היישומים הביומטרים).
במקביל, אני חושב שרבים נחשפו בחודשים האחרונים להתנגדות מצד גופים בטחוניים לכך שפעילות הסייבר תתקיים באותם גופים שנבנו - הסיבות לכך הן לא מורכבות :
1. טענה על חוסרים בגופים החדשים.
2. טענה על כך שהגופים החדשים בעצם דורכים על הרגליים של הגופים הוותקים
ועוד ..
למעשה, ואנסה לומר זאת בעדינות, מוקמת זרוע בטחונית או רשות בטחונית , אשר חשופה כמעט לכל סוג של מידע אישי, פרטי, בטחוני, ואשר יש לה או עשויות לעמוד לה יכולות שבדרך כלל שמורות לרשויות בטחוניות (במקומותינו) ללא הסדרתה כגוף עם יכולות חריגות (או כגוף בטחוני) - בעברית פשוטה, מקימים גוף שטכנית יכול להגיע ליכולות שגופים בטחוניים יכולים רק לחלום עליהם , ותוך כך פעולותיו והסדרת הפעילות של גוף זה לא זכתה לטיפול ראוי/מקיף /יסודי .
מדובר בכלי מסוכן.
מדובר בכלי מסוכן כאשר מדובר על מדינה דמוקרטית.
קהיילת אנשי הסייבר, לא משמיעה קולות של התנגדות - שהרי קל יותר ללכת עם הזרם מאשר לשחות נגדו. קל יותר להיות בצד שעשוי לקבל תקציבים, פרוייקטים ושאר דברים אשר עשויים לקרות בתחום מתפתח - ולמעשה מעט מאד אנשים בתחום (אם בכלל) קמים ואמרים שיש כאן בעיה.
יודגש, אין אני בא לפקפק בכנות כוונתם של העוסקים בתחום, אין אני בא לטעון דבר על ידיעותיהם או יכולתיהם או על הנושאים שבהם הם מטפלים והקדימות בין נושאים אלו .
אני רק טוען שעשוי להתפתח במצב הנוכחי, גוף אשר פעילותו לא מוסדרת כיאות עם גישה נרחבת ביותר לכל מאגר נתונים ממשלתי או אזרחי / עסקי .. ומכוון שכל המידע שלכם נמצא בצורה דיגיטאלית אצל גופים אלו - למעשה מוקם כאן גוף שיכול לתכלל או לבצע היתוך של מידע ממקורות שונים ולהשיג כלים חזקים יותר מכל כלי שאתם חושבים שעשוי להינתן לו.
No comments:
Post a Comment