Friday, January 26, 2018

2018-01-26 היועמ"ש אביחי מנדבליט הוא האיום האמתי על שלטון החוק בישראל

2018-01-26 היועמ"ש אביחי מנדבליט הוא האיום האמתי על שלטון החוק בישראל
מנדלבליט זכה הבוקר למאמר מערכת בהארץ, שספק אם מי מקודמיו ב-70 שנות המדינה זכה לשכמותו...  אבל מנדלבליט זכה לו ביושר! ומה אומרים על כך המשפטנים?  קשה לדעת.  המשפטנים בישראל (ויש לנו באופן יחסי יותר מלכל אומה מפותחת אחרת) בדום שתיקה לגבי שחיתות מערכת המשפט... בפרט קשה להבנה שתיקתם של עו"ד אליעד שרגא ועו"ד (בהפסקה) אלדד יניב - המציגים את עצמם כדוברי המחאה נגד השחיתות השלטונית.  פרופ' מוטה קרמניצר הוא יוצא הדופן הבולט - פירסם את חות דעתו הקטגורית על הפרקליטות, היועמ"ש ובית המשפט העליון...   שחיתות מערכת המשפט היא קדקוד השחיתות השלטונית בישראל!

Image may contain: 2 people, people smiling, meme and text

תמונה. מאמר מערכת בהארץ היום מבהיר שהיועמ"ש אביחי מנדלבליט הוא האיום האמתי על שלטון החוק במדינת ישראל...
____

תמונה.  חוות הדעת של פרופ' מוטה קרמניצר על הפרקליטות, היועמ"ש ובית המשפט העליון נקראת כמו תיאור של כנופיית פשע מאורגן.
___ 
תל-אביב, 26 לינואר - מאמר מערכת ב"הארץ" היום מבהיר שהיועמ"ש אביחי מנדבליט הוא האיום האמתי על שלטון החוק בישראל.

מנדלבליט מאיים על שלטון החוק ומסוכן לעתידה של "מערכת החוק בישראל"
המאמר פותח:   
מאמציו של היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, למסמס את חקירות השחיתות נגד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נכנסו לשלב חדש: הכנת דעת הקהל לסגירת התיקים ללא כתב אישום. "גורמים בסביבתו" של מנדלבליט אמרו השבוע לכתב חברת החדשות, עמית סגל, שהיועץ מתלבט, מפני שאם התיק יוגש לבית המשפט ונתניהו יזוכה, "זה יהיה חורבן מערכת החוק בישראל".
והמאמר מסיים:
מנדלבליט צודק באזהרתו ששלטון החוק בסכנה, אבל האיום עליו אינו כתב אישום אפשרי נגד ראש הממשלה, אלא העדר הגיבוי לאוכפי החוק. במקום להבהיר שנתניהו ייחקר כמו כל חשוד במעשי שחיתות קשים, היועץ מחפש כל דרך להקל על הנחקר ולהכביד על חוקריו, תוך פגיעה בעקרון השוויון לפני החוק ובעשיית הצדק. דבריו האחרונים מעוררים דאגה עמוקה לעתידה של "מערכת החוק בישראל".
כמובן, אין בכך שום רבותא.  כל מי שעקב בעיון אחרי המצב במערכת המשפט בישראל בשנים האחרונות, היה מגיע למסקנה דומה.  אבל ספק אם פורסם אי פעם ב-70 שנות המדינה מאמר מערכת דומה על יועמ"ש קודם.  המצב אולי הגיע לממדי משבר והצליח לחדור סוף סוף לתודעה ציבורית במשמרת של אביחי מנדבליט, אבל סדרה של יועמ"שים לפניו עסקו באותה התנהלות בדיוק.  

מה אומרים המשפטנים?
בעמודים הפנימיים של העיתון מופיעים עמודים שלמים של מודעות מחאה. אבל לא של  משפטנים, שעולים על בריקדות לנוכח התמוטטות מערכת המשפט וכשל שיטת המשטר בישראל...  
יותר מ-100 אנשי אקדמיה בתחומי ההיסטוריה היהודית  וחקר השואה קוראים לממשלה לחזור בה מגירוש הנתינים הזרים, ועשרות אנשי אקדמיה בבתי הספר לרפואה - קוראים לעמיתם פרופ' שלמה מור-יוסף להתפטר מתפקידו כמנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה ולא לשתף פעולה בגירוש הזרים.
בעמודים הפנימיים מופיע גם מאמר דעה בענייני משפט של פרופ' זחוח כלשהו - בקשר לעימות כלשהו בין אהרן ברק לבין איילת שקד לגבי שאלת קיומה של חוקה במשטר במדינת ישראל.  יש בכך כמובן סמליות מרובה.  שכן אהרן ברק, מי שרוצה לפרסם את עצמו כאבי "המהפכה החוקתית" בישראל, נחזה בעיני רבים כדמות המפתח בהשחתת מערכת המשפט...
קשה למצוא משפטן ישראלי שיחווה דעה בפומבי על שחיתות מערכת המשפט בישראל.  
יוצא הדופן הבולט הוא פרופ' מוטה קרמנינצר, שפרסם את חוות הדעת שלו על הפרקליטות, היועמ"ש, ובית המשפט העליון - מערכת שאינה רוצה לדעת את האמת, ועוסקת בעיקר בהגנה על עצמה...  נקרא כמו תיאור של כנופיית פשע מאורגן בבתי המשפט...

ומה אומרים משפטנים המדברים כאנשי המחאה נגד השחיתות השלטונית בישראל?
א) עו"ד אליעד שרגא - נשאל לפני אחת ההפגנות בהבימה, איך הוא מסביר את העובדה שהשופטת ורדה אלשייך לא הועמדה לדין פלילי. תשובתו: למה אתה לא הגשת נגדה כתב אישום?  על שאלות נוספות בעניין שחיתות מערכת המשפט הוא סירב לענות בכלל.  
ב) עו"ד (בהפסקה) אלדד יניב - התבקש מספר פעמים בחודשים האחרונים לחוות דעה על שחיתות מערכת המשפט, בפרט בקשר לפרשת רות דוד.  עו"ד אלדד יניב הבטיח שיענה, וגם הבטיח שהוא מקיים הבטחות - כי הוא לא פוליטיקאי ... אבל התשובה לא הגיעה עד היום...
ג) עו"ד סיגלית קסלר-  התבקשה להסביר מדוע אינה קוראת להתפטרותו של מנדבליט. תשובתה: "עכשיו התפטרות תזיק. עכשיו רק האצלה של סמכויות ומידור שלו." ו"אם יתפטר עכשיו ועד שימונה חדש+ כל הבגצים הצפויים. הגשת כתבי אישום תימרח עוד שנה."  קשה להבין את ההגיון הפשוט והשכל הישר בגישה זאת, ובוודאי שקשה להבין את ההגיון המשפטי שלה.

הצעה: מבחן ליטמוס למשפטנים
להלן שלושה עניינים לדוגמה  (יש כמובן רבים אחרים), הנוגעים לשחיתות מערכת המשפט.  ייתכן שמשפטנים ישראלים ימצאו נשכרים אם יבהירו אותם לעצמם ולציבור הרחב:

א)  פרקליטת מחוז ת"א רות דוד
מה ההסבר לסגירת תיק החקירה בעניין התנהלותה של פרקליטת מחוז ת"א רות דוד? - בפרט לגבי התנהלותה של רות דוד ואחרים בפרקליטות מחוז ת"א לגבי סגירת תיקים (לדוגמה - רשות המסים) ורדיפת חושפי שחיתויות (שוקי משעול ורפי רותם).  

ב) השופטת ורדה אלשייך
מה ההסבר לאי העמדתה לדין פלילי של השופטת ורדה אלשייך? - בפרט לגבי שיבוש כתבי בית דין, שיבוש הליכים, מרמה, הפרת אמונים, (בסיועו של עו"ד ברק לייזר מהנהלת בתי המשפט) בפרשת "הפרוטוקולים המפוברקים", ומכתב התמיכה של עורכי דין ידועים בשופטת אלשייך בזמן חקירת הפרשה, כפי שתועדו בהחלטה "סודית" של נציב תלונות הציבור על השופטים (88/12/מחוזי ת"א).

ג) הוצאה לפועל
No automatic alt text available.
מה ההסבר לאי אכיפת החוק, והמשך הפשיעה המאורגנת של רשמים, עורכי דין בנקים ותאגידים אחרים על החייבים בהוצאה לפועל (בחסות בתי המשפט עד לעליון)? - בפרט לאור דו"ח מבקר המדינה (2016) על ההוצאה לפועל. 




No comments: