Thursday, January 30, 2025

2025-01-30 פרשת עו"ד רחל בן ארי והשופטת הילה גורביץ עובדיה: שמאות מיטלטלין כמטפורה - נספח 1

 רפורמה עכשיו!

פרשת עו"ד רחל בן ארי והשופטת הילה גורביץ עובדיה: שמאות מיטלטלין כמטפורה - נספח 1

השבוע הייתי עסוק בכתיבת בקשה להוספת עורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון בכובעיהם השונים (פרטים ועורכי דין ו/או באי כוחם של מר דרור צרניק ואורי צרניק ו/או נאמנים ו/או ממונים לביצוע הסכם החלוקה, ו/או מנהלי עיזבון) כמשיבים בערעור בבית המשפט המחוזי בחיפה. לכן, ביקשתי את עמדתם של עורכי הדין  רחל בן ארי ויואב סלומון בעניין.

במקביל, עורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון, שמונו כביכול ל"מנהלי עיזבון" בהליך מפוקפק שנוהל על ידי השופטת היה גורביץ עובדיה, שלחו מכתב בדבר צעדים שהם מתכוונים לנקוט בקרוב. בין השאר - שמאות מיטלטלין. לכן, הם ביקשו את עמדתי.

הסכם החלוקה קבע ששמאי מיטלטלין ייקבע בהסכמה על ידי הצדדים. אולם מר דרור צרניק סיכל את הסכם החלוקה בטענה ששמאות פוגעת בו אישית, ורק שני דפים מקושקשים שהציג יכולים לשמש כשמאות. עתה מודיעים עורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון על כוונתם להשתמש בשירותיו של מר דיויד אנדרס, שכבר נמצא בעבר לא ראוי - הוא מסר הערכה שקרית ביודעין.

העניין הטריוויאלי של שמאות מיטלטלין, המניפולציות והשקרים, מייצגים את הפרשה כולה מתחילתה ועד היום... קשה להאמין שבזה האנשים האלה עוסקים.

בדפדפן: https://inproperinla.blogspot.com/2025/01/2025-01-30.html

  

           עו"ד רחל בן-ארי                השופטת הילה גורביץ עובדיה              עו"ד יואב סלומון               
 פירמת עורכי דין בן-ארי פיש                                                                  אבניאל, סלומון ושות'        
"90 שנות מצוינות משפטית"                                                                            "רב מוניטין"                
     

מכתבם של עורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון מיום 27.1.2025


תגובתו של ד"ר יוסף צרניק מיום 31.1.2025

31.1.2025

לכבוד

עורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון בכובעיהם השונים

בדוא"ל

הנידון:  מכתבכם מיום 27.1.2025 בעניין המשך הטיפול במיטלטלין ובדירה

שלום רב,

האמרה, "עד שהאמת קושרת את שרוכי הנעליים, השקר כבר עף סביב חצי העולם", מיוחסת דומני למארק טוויין. יש משהו חסר צדק באופן אינהרנטי בחוסר השוויון הזה בין האמת והשקר. מכתב מטעה של 4 משפטים קצרים מצריך כמה עמודים להפרכה.

לצערי מכתבתכם שבנידון אינו קביל ואני מבקש שתשלחו הודעה חוזרת.

כפי שביקשתי בעבר,  אני חוזר ומבקש שבכל תקשורת אתי תציינו במפורש את כובעיכם לאותו עניין בחתימתכם על ההודעה. הפרקטיקה הנוכחית נחזית כהטעיה, ו/או למצער כתקשורת משפטית שלא בדרך המקובלת ושלא בתום לב...

ותוכנה של ההודעה ששלחתם נחזה כהטעיה על גבי הטעיה על גבי הטעיה... 

הודעה מטעה מטעם עורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון: עורכי הדין מרובי הכובעים מסרבים לחתום בכובעם המתאים

1. 
בפתח הדברים יש לציין כי המכתב חתום על ידי עו"ד יואב סלומון, אולם בנסיבות העניין ולאור נוסח המכתב עצמו, הח"מ רואה בו תמסורת שנשלחה מטעם עורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון במשותף, כחלק מיזמתם המשותפת (לפי דברי עו"ד רחל בן ארי) החל בפתיחת תובענה והליכי משפט בת"ע 11650-06-24 צרניק נ' צרניק. 

2. הבחירה שבחרו לכנות באותה תובענה את מרשה של עו"ד רחל בן ארי "המשיב 2", בעוד מרשו של עו"ד יואב סלומון כונה "המבקש", וליצור בכך את מראית העין של יחס אדברסרי בין שני עורכי הדין ומרשיהם מסמלת היטב את התנהלותם בהליכים האמורים, בהם הציגו מידע כוזב ו/או הסתירו מידע אמיתי. יש לראות את מכתבם שבנידון כפריט נוסף בסדרה זו.

3. עו"ד יואב סלומון חותם על המכתב שבנידון, "יואב סלומון, עו"ד, אבניאל סלומון ושות'", והוא מכתב את עו"ד רחל בן ארי, "העתק: רחל בן ארי (בר רב האי), עו"ד". עו"ד יואב סלומון נמנע מלציין בחתימתו או ברישום ההעתק לעו"ד רחל בן ארי את תפקידיהם של שני עורכי הדין שמכוחם נשלחה הודעה זו. 

4. הח"מ ביקש וחזר וביקש שעורכי הדין יציינו בהודעותיהם את תפקידיהם המתאימים להודעות המסוימות, שכן כפי שצוין בעבר גם ע"י השופטת הילה גורביץ עובדיה, עורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון מחזיקים במספר כובעים, ביניהם אציין:

(א) פרטים שהם עורכי דין; 

(ב) באי כוחם של המשיב 2 - מר דרור צרניק, והמבקש - מר אורי צרניק, בהתאמה;

(ג) צדדים להסכם החלוקה - בין אם כממונים ו/או כנאמנים, שני עורכי הדין הם גם צדדים להסכם.

(ד) נאמנים לביצוע הסכם החלוקה בין הזוכים מיום 28.8.2023 - בסעיף 7.5 להסכם מוגדר עו"ד יואב סלומון כ"נאמן מכירת הדירה"; בסעיף 13 להסכם החלוקה נקבעו סדרים לחלוקת העיזבון ע"י "נאמנים שנקבעו בסעיף 25"… וסעיף 25 להסכם קובע את חובותיהם הספציפיות של עורכי הדין יואב סלומון ורחל בן ארי במימוש ויישום הסכם החלוקה ואת שכר טרחתם;

(ה) הממונים לטפל במימוש הסכם החלוקה בין הזוכים, לפי פסקה 3 לבקשה למינוי מנהלי עיזבון מיום 5.6.2024, כתב הטענות הראשון בת"ע 11650-06-24 צרניק נ' צרניק וסעיף 25.2 להסכם החלוקה;

(ו) מנהלי עיזבון שמונו כדין;

(ז) עו"ד יואב סלומון טען בעבר שהוא משמש גם כמגשר ו/או מעין מגשר בין עו"ד רחל בן ארי לבין הזוכה יוסף צרניק. 

5. בכובעיהם השונים המנויים לעיל עורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון מחזיקים בסמכויות שונות ומוטלות עליהם חובות שונות על פי דין. יתר על כן, קיימים ניגודי אינטרסים בין סמכויותיהם וחובותיהם של שני עורכי הדין בתפקידיהם השונים. לפיכך, הח"מ אינו יכול להשיב לעניינים שבמכתב זה עצמם, כל עוד אינו יודע מה מהות תפקידיהם של השולחים שמכוחם נשלח המכתב.

6. לאור הנסיבות המתוארות בפסקאות 5-1 לעיל, התנהגותם של עורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון במשלוח מכתב ללא ציון מהות תפקידיהם, שמכוחם נשלח המכתב, נחזית כהתנהגות שאינה בדרך המקובלת ואינה בתום לב. לפיכך, יש לראות את משלוח המכתב כהפרה של חובת תום לב וחובת אמונים  יתר על כן, יש לראות את משלוח מכתב זה כהפרה של חובת אי ההטעיה המוטלת על עורכי דין הפועלים מול צד שאינו מיוצג. לפיכך, הח"מ מוגבל בזאת אך ורק להערות ביחס לתקינות, או חוסר תקינות המכתב עצמו.

הודעה מטעה: "יחלו בהליך המכירה כפי שנקבע בהסכם החלוקה

7. פסקה 1 למכתב פותחת: "מנהלי העיזבון החליטו"... ופסקה 4 למכתב מסיימת: "מנהלי העיזבון יפנו לשמאי ערן בנטל...".

8. בפסקה 4 למכתב, עו"ד יואב סלומון מודיע ביחס לדירה ברח' קדרון 2, שהיא חלק מהעיזבון, כי בכוונתו להתחיל "בהליך המכירה כפי שנקבע בהסכם החלוקה". 

9. לעומת זאת, בהודעה שהגישו עורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון לבית המשפט לענייני משפחה ביום 4.11.2024 הם טוענים: 

"‫1.1 מינוי‬‫ מנהלי‬ ‫העיזבון‬ ‫אינו‬ ‫על‬ ‫פי‬ ‫או‬ ‫בהתאם‬ ‫להסכם‬ ‫לחלוקת‬ ‫העיזבון‬ ‫‪,‬וזאת‬ ‫משום‬ ‫שבהסכם‬ ‫לא‬‫ נקבע‬ ‫מינוי‬ ‫מנהלי‬ ‫עיזבון"‪.‬‬

10. סתירה זו מדגישה את אופיו של המכתב, בו שני עורכי הדין נמנעו מחתימה בתפקיד מסוים, ובמקביל נחזים כמי שמנסים לבלבל בכוונת מכוון בין מעמדם כנאמנים או ממונים לביצוע הסכם החלוקה, לבין טענתם שמונו כדין כמנהלי עיזבון, מינוי שאינו על פי או בהתאם להסכם חלוקת העיזבון... 

11. בכך מפרים עורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון את חובת אי ההטעיה כלפי צד שאינו מיוצג, וכן את חובת תום לב וחובת אמונים בתפקידיהם כצדדים להסכם, כממונים ו/או נאמנים לביצוע ההסכם, או כמנהלי עיזבון שמונו כדין.

הודעה מטעה: פעולה "על פי הצעת יוסף מיום 17.4.2024" - טענה עובדתית ומשפטית שנכתבה ביודעין שאינה נכונה

12. כאן אינכם מותירים לי ברירה, אלא לחזור על ההיסטוריה של סיכול הסכם החלוקה, שהביא אותנו עד הלום... קיצורו של העניין: הסכם החלוקה קבע שהצדדים יקבעו במשותף שמאי למיטלטלין. מר דרור צרניק התנגד לאורך כל התקופה מאז חתימת הסכם החלוקה לשמאות מיטלטלין לאחר שלקח את היצירות לביתו ללא הסכמת היורשים האחרים, בכך סיכל ביעילות את הסכם החלוקה. תחילה היו טענותיו עמומות, אולם בתחילת מאי 2024 העניינים התבררו: לאחר שמר דרור צרניק נתפס במה שנחזה כסיכול השמאות המוסכמת ע"י "חזקיהו & א.ש.ט. הערכות" וכו', הוא פתח בסדרת טענות חדשות: כל שמאות חיצונית עצמאית פוגעת בו. רק השימוש בשני הדפים המקושקשים שהציג הוא שמאות טובה לעניין הסכם החלוקה. ההסכם שנחתם קיפח אותו, הוא לא הבין על מה הוא חותם, וההסכם מבוטל. מוזרות ככל שהיו טענות אלה, עורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון הצטרפו אליהן בהמשך. 



תמונה 1 | שני דפים בכתב ידשהגיש לצדדים מר דרור צרניק, והם "השמאותהיחידה שהןא מוכן לקבלדפים אלה אינם תוצר של שמאי שמונה ע"י הצדדים לפי ההסכם. בהמשך התברר שכותב הדפים, מר דויד אנדרס אינו אמין ואינו שמאי ראוי. עתה החליטו עורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון, כי מר דויד אנדרס יהיה שמאי המיטלטלין לעניין חלוקת העיזבון.
---
13. בכדי לברר את טענותיו של מר דרור צרניק, פניתי בעצמי למר דויד אנדרס, שילמתי טבין תקילין עבור מה שהוא עצמו הגדיר רשימה של מחירי פתיחה למכירה פומבית, שהם מדד שונה מהערכות שמאי. למיטב זיכרוני הוא גם לא מחשיב את עצמו לשמאי אמנות, אלא למי שעוסק במכירות פומביות (אבל אין רישום מחייב של שמאי אומנות בישראל). בסופו של דבר מר דויד אנדרס נמצא בלתי ראוי ובלתי אמין בלשון המעטה. שכן, מר דויד אנדרס סיפק מסמך הערכה שקרי ביודעין, בחתימתו. כמו כן עלה חשש שמעשיו הנ"ל מושפעים על ידי מר דרור צרניק.

הפרשה סוכמה בהודעה שלי לעורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון והזוכים מר אורי צרניק ודרור צרניק מיום 25.8.2024, שכותרתה: "דרור, יצירות האמנות ושמאות לפי הסכם החלוקה -- כישלון הצעת הפשרה".

לפיכך יש לראות את ההודעה של עורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון בפסקה 1, "על פי הצעת יוסף מיום 17.4.2024", כהודעה מטעה: טענה עובדתית או משפטית שהועלתה על ידי עורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון ביודעם שאינה נכונה...

העניין הטריוויאלי של שמאות מיטלטלין, המניפולציות והשקרים... שמאוות מיטלטלין היא מטפורה לפרשה כולה... במה עסוקים הצדדים לעניין...

פרטים נוספים בפרשת השמאות בנספח 1... 

עו"ד רחל בן ארי - ראש הסניף החיפאי של האגודה לזכויות האזרח, נציגת לשכת עורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים; עו"ד יואב סלומון - "ישר כסרגל"... "לא יאפשר פוילה שטיק מהצד"

14. עו"ד רחל בן ארי, באת כוחו של מר דרור צרניק לא נזקקה להצגה:14. בהודעה מיום 30.6.2024 הזוכה מר אורי צרניק הציג את בא כוחו עו"ד יואב סלומון כך:

"יואב בן כיתתי ידוע בתור אדם ישר כסרגל -- ואנושי.  אני קיבלתי את המלצתה של תאני [עו"ד תאנה ארז - י'צ'] לקחת אותו בתור עו"ד.  היא אמרה שהוא יהפוך את המו"מ לתהליך קונסטרוקטיבי והוגן, ולא יאפשר פוילה שטיק מהצד. הוא, כמו יאיר [עו"ד יאיר שיבר - י'צ'] לגביך, כבר מזמן הפסיק ליצג אותי אישית, ולמעשה מייצג את האינטרס המשותף של שלושתנו".

15. הודעת מר אורי צרניק נשלחה כתגובה להודעה מיום 27.6.2024, בה פנה הח"מ לעורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון ולזוכה אורי צרניק והביע את חששותיו באשר לישרת ההליך המשפטי שפתחו בת"ע 11650-06-24 צרניק נ' צרניק: 

(א) לנוכח הפגמים החמורים בכתב הטענות הראשון, ובכללם היעדר תצהיר מטעם הזוכה אורי צרניק וייפוי כוח מתאים מטעם הזוכה אורי צרניק לעו"ד יואב סלומון, הגשת כתב הטענות הראשון נחזתה כ"הודעה לכל באי בית המשפט בדבר כוונה לנהל הליכי משפט למראית עין"...

(ב) לנוכח פרשת עו"ד יאיר שיבר, שהונה את הח"מ, לקוחו, סביב יום 5.6.2024, ולא גילה לו את דבר הגשת כתב הטענות הראשון ופתיחת התיק בת"ע 11650-06-24. במקביל - שלח בסתר, בכזב, "הסכמה" מטעם הח"מ לעו"ד יואב סלומון, ללא ידיעתי, ללא הסכמתי, ותוך חריגה מהסכם הייצוג.

16. עו"ד יואב סלומון לא נתן מעולם הסבר להגשת כתב הטענות המשובש. באשר לאירוע עם עו"ד שיבר נטען שלא היה קשור לעו"ד יואב סלומון. 

17. יחד עם זאת, "ההודעה" המשותפת מטעם עורכי הדין רחל בן ארי ויואב סלומון לבית המשפט מיום 4.11.2024, המצוטטת לעיל בפסקה 9, ניתנה בקשר להגשה ע"י שני עורכי הדין של תגובה בשמי כביכול לבית המשפט - הגשה שקרית וחסרת סמכות. 

לסיכום

18. הריני חוזר ומבקש שכל הודעה מעורכי הדין רחל בן ארי ו/או יואב סלומון תציין במפורש בתיבת החתימה את הכובע, מבין שלל כובעיהם, בו שלחו את ההודעה. הפרקטיקה הנוכחית נחזית כהטעיה ו/או למצער - התנהלות שלא בדרך המקובלת ולא בתום לב.

בברכה,

יוסף צרניק

נספח 1

הרפתקאות היורשים למשפחת צרניק בשמאות מיטלטלין - או איך הגענו לבית המשפט

15.12.2022 - אימי ז"ל, רבקה שמי צרניק, נפטרה.

בהמשך התגלה לי לראשונה, מה שהוסתר ממני במשך שנים: אימי ואבי חתמו בשנת 1999 על צוואה משותפת והדדית. עניין זה הוסתר מרשם הירושות בעת שאבי ערך צוואה נוספת, סותרת בשנת 2012, וכן לאחר פטירתו של אבי (מעשה פלילי).

מכל מקום, לאחר פטירתה של אמי, אלה שבידם הופקדה הצוואה למשמורת, ושהסתירו את קיומה לאחר פטירתו של אבי, מסרו את הצוואה מ-1999 לרשם הירושות. לפיכך, עלה הצורך לבצע את הצוואה ולחלק את העיזבון בין שלושת בניה, היורשים.

לי היה חשוב מאד לסיים את התהליך בהסכמה, ללא הזדקקות לבתי המשפט. זאת, מסיבה כפולה:

א) לבתי המשפט לענייני משפחה בישראל יצא שם רע. פרופ' דפנה הקר, שמלמדת דיני משפחה בבי"ס למשפטים באוניב' תל אביב, התפרסמה בדעתה על בתי המשפט לענייני משפחה: "יש ג'ונגל טוטאלי בבתי המשפט. תעשו הכל לא להגיע לשם". היא המשיכה בדיון תיאורטי, בניסיון להבין, האם אלה בתי משפט בכלל. שכן, לדעתה, השופטים פוסקים בניגוד לעובדות, בניגוד לחוק ובניגוד להלכה המחייבת...

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001153449

ב) גם למשפחת צרניק היו מספר אפיזודות לא מכובדות בבתי המשפט לענייני משפחה מאז 2010... ראו למשל את פרשת השופטת אספרנצה אלון ועו"ד עמוס צדיקה בשנת 2013:



3.2.2023 - באותה שבת נסעתי לחיפה, כדי להראות לאורי ששהה בדירה היכן הוחבאו תכשיטי זהב והיכן נשמרו יצירות אמנות על נייר, כיוון שידעתי שקרוב לוודאי שאורי ודרור לא ימצאו אותם. זאת הייתה פגישה נדירה ושיחה בינינו. השיחה התגלגלה כרגיל לענייני ההונאות בעשור שחלף. אורי שוב ביקש סליחה, למרות שאף פעם לא ידעתי מה לעשות עם בקשות סליחה כאלה, שנשמעו מהשפה ולחוץ, בפרט לאור התנהגותו בהמשך.

אורי שאל אותי איך לדעתי הפרשה תסתיים. אני עניתי - שנראה לי שהפרשה תסתיים במרמה כלשהי בבית המשפט לענייני משפחה בחיפה... הוספתי - אנחנו בערך בני 70, עם רגל אחת בקבר... לא הגיע הזמן לשנות כיוון? לרגע היה נדמה לי שהיינו בהסכמה..

בהמשך, ניסיתי לשכנע את שני אחיי - אורי ודרור לנסות להסדיר את העניינים באמצעות גישור. התחלנו גישור, ואז התברר שדרור לא היה מוכן להופיע בגישור בעצמו, כמו אחי אורי וכמוני. עו"ד רחל בן ארי הופיע כבאת כוחו.  אורי העיר ש"דרור נזקק לשכפ"צ". אני תהיתי מדוע דרור נזקק לשכפ"צ מלכתחילה.

הגישור לא צלח, ובהמשך, שלושת האחים שכרו עורכי דין. עורכי הדין נכנסו בעובי הקורה.


בא כוחי (לשעבר) - עו"ד יאיר שיבר


בא כוחו של אחי אורי צרניק - עו"ד יואב סלומון


באת כוחו של אחי דרור צרניק  - עו"ד רחל בן ארי (בר רב האי)

מאותו רגע, היו מעורבים שלושה עורכי דין מהשורה הראשונה... האם יביאו לפתרון המחלוקת, או שמא רק יסבכו את העניינים?

ימים יגידו...

28.8.2023 - חתמנו על הסכם חלוקת העיזבוןהסכמה. הצלחה!

13.12.2023 - ההסכם אושר כפסק דין של בית המשפט, לאחר שהוגש בהסכמה ע"י באת כוחו של דרור, עו"ד רחל בן ארי. הסכמה נוספת, הצלחה נוספת.

עתה היה עלינו לבצע את ההסכם. לפי סדר הדברים, תחילה, על דרור היה להחזיר לדירה בקדרון 2 דברי ערך שהוציא ממנה ללא הסכמה וללא סמכות. על דרור היה גם להכין רשימה של דברי הערך, שכן הוא זה שהייתה לו ידיעה אישית. ואז היה עלינו להסכים על שמאי, לקבל שמאות, לחלק את דברי הערך, לפנות את הדירה, להעמיד את הדירה למכירה, וחסל.

אבל הדברים לא נועדו להיות כל כך פשוטים.

24.12.2023 - פחות משבועיים לאחר שההסכם זכה לאישור כפסק דין של בית המשפט, דרור הודיע שהוא לא מוכן לקיים את ההסכם. תחילה חשבתי שאני לא מבין אותו... עברו עוד 8 חודשים עד שהבנתי שבאמת לא הבנתי אותו...


חלפו חודשים, דבר לא התקדם. דרור לא החזיר את מה שהיה עליו להחזיר לדירה בקדרון 2. דרור לא הכין רשימת מיטלטלין שהיה עליו להכין. ומשום מה נכשלו המאמצים למנות שמאי מיטלטלין בהסכמה.
אולם ההסכם קבע, שאם לא תהיה הסכמה של היורשים בעניין השמאי, באי כוחם, עורכי הדין, יחליטו במקום היורשים.
וכך היה, עורכי הדין החליטו שהשמאי יהיה "חזקיהו & א.ש.ט. הערכות".

8.4.2024 - עו"ד יואב סלומון, בא כוחו של אורי שלח פנייה לשמאי "חזקיהו & א.ש.ט. הערכות" בשם העיזבון. לפנייה צורף קובץ אקסל שאני הכנתי עוד בדצמבר 2023, במטרה לזרז את החלוקה, ולאחר שדרור לא הכין רשימת מיטלטלין כפי שהיה עליו להכין לפי הסכם החלוקה.

.

לאחר שהשמאי לא השיב כלל על הפניה במשך שבועיים - שלושה, ביקשתי מעו"ד סלומון לעיין בפנייה שלו לשמאי. להפתעתי גיליתי שדרור שינה ו/או שיבש את קובץ האקסל. בעמודה שבה השמאי היה אמור לרשום את הערכותיו, דרור רשם את הערכותיו שלו בדולרים... 
2.5.2024 - הודעתי לצדדים על ההתפתחות המוזרה. בתגובה, עו"ד סלומון מסר שזאת "טעות". 

 


2.5.2024 - בתגובה להודעה שלי על שיבוש הפנייה לשמאי, דרור נתפס לפרץ של זעם קדוש, מתוכו השתמע שדרור שיבש את הקובץ בפנייה לשמאי ואת הליך השמאות בכוונת מכוון. 
הטיעונים של דרור הפכו לביזאריים, כשהשתמע מהם, שדרור ראה בכל הליך שמאות פגיעה אישית בו...
השמאות היחידה שדרור היה מוכן לקבל - הייתה שני דפים בכתב יד מקושקש, על נייר בית העסק "בן-עמי אנדרס מכירות פומביות", שהכין חבר של דרור, שאת שמו לא גילה, במועד לא ידוע.  

4.5.2024 לא זו אף זו (כמאמר עורכי הדין) - בפרץ הזעם דרור הכריז שהסכם החלוקה בטל, ויש לערוך מו"מ מחדש על הסכם חדש.

11.5.2024  - באת כוחו של דרור, עו"ד רחל בן ארי (המועמדת עכשיו למינוי כמנהלת העיזבון), שלחה הודעה מוזרה, שתמכה בעמדתו של דרור, לאחר שהיא עצמה טרחה והשיגה להסכם תוקף של פסק דין. עו"ד סלומון ועו"ד שיבר החזיקו בעמדה שההסכם תקף. 

23.5.2024  עו"ד יואב סלומון (בא כוחו של אורי) שלח לעו"ד יאיר שיבר (בא כוחי) ולעו"ד בן ארי הודעה, שביצוע ההסכם "תקוע", והפתרון לדעתו הוא מינוי מנהל עיזבון. עו"ד סלומון הודיע, שבכוונתו להכין טיוטת בקשה למינוי מנהל עיזבון, אותה ישלח לצדדים. כוונתו של עו"ד סלומון הייתה קרוב לוודאי להגיש בקשה בהסכמה לבית המשפט, כדי למנוע הליכים לעומתיים בין האחים. ואני משער ששלושת עורכי הדין תמכו ברעיון באופן עקרוני, וציפו לקבל את הטיוטה להערותיהם.

אין לי שמץ מושג אם מי מבין עורכי הדין העלה את הרעיון של הגשת בקשה משובשת למינוי מנהל עיזבון. רעיון כזה נשמע בלתי סביר בעליל.


.

.

.

בתקופה זאת חל שינוי מוזר ובלתי מובן בהתנהלותו של בא כוחי, עו"ד יאיר שיבר. עורך דין שהוא מקצוען, יעיל, ושנחזה על ידי כחריף במיוחד וישר ללא דופי, פתאום ניתק מגע ממני ומבאי כוחם של שני אחיי. באי כוחם של אחיי ואני נזקקנו לו, כיוון שהוא לא חתם על אישור תשלומים מכספי העיזבון שנדרשו לתשלום. עו"ד בן ארי חזרה והזהירה את עו"ד שיבר ואותי שהוא מפר את הסכם החלוקה. אני שלחתי לו כל יומיים שלושה תזכורת מנומסת אך ברורה, שעליו לחתום על התשלומים, ושהוא מעמיד אותי במצב של הפרת הסכם החלוקה. 

בנוסף, אני נזקקתי לעו"ד שיבר לצורך דיון בשאלת הבקשה למינוי מנהל עיזבון, לאחר שהוא הודיע לי שעו"ד יואב סלומון עתיד להכין בקשה להגשה. אולם כאמור, פתאום עו"ד שיבר ניתק מגע, ולא הייתה כל אפשרות לתקשר עם עו"ד שיבר.

2.6.2023  - עו"ד יואב סלומון שלח טיוטה של הבקשה למינוי מנהל עיזבון לעו"ד שיבר ולעו"ד בן ארי לקראת הגשתה לרישום בבית המשפט, לצורך קבלת עמדתם. עו"ד יואב סלומון קיווה להגיש את הבקשה בהסכמת שלושת הזוכים/היורשים.

עו"ד בן ארי מסרה מיד לעו"ד סלומון את הסכמת היורש דרור צרניק לבקשה. 

עו"ד שיבר לא מסר לעו"ד סלומון את הסכמתי, ועו"ד יואב סלומון חזר ופנה אליו בימים הבאים.

עו"ד שיבר מסר לי שיש בידיו טיוטה של הבקשה למינוי מנהל עיזבון ועמדתי נדרשת. אני ביקשתי לקבל את המסמך לקריאה. 

אני משער שהעניין היה הבדל גדול בהערכת המצב בין עו"ד שיבר ועו"ד סלומון. עו"ד שיבר הכיר אותי הרבה יותר טוב מעו"ד סלומון. עו"ד שיבר ידע, שאם אקרא את הבקשה אזהה מיד את הפגמים החמורים שבה, ואסרב לחתום.

5.6.2024 - לאחר שעו"ד סלומון פנה בדוא"ל לעו"ד שיבר בימים 2,3,4.6.2024, אך לא קיבל כל תגובה, עו"ד סלומון הגיש את הבקשה בבית המשפט, מבלי שקיבל מעו"ד שיבר את הסכמתי (או עמדתי), והודיע על כך לעו"ד שיבר. 

רק מאוחר הרבה יותר עלתה בדעתי השאלה בדבר הפרטים הטכניים יוצאי הדופן של הרישום והטיפול בבקשה בבית המשפט באותו היום.

6.6.2024, בשעה 16:00-16:05 יום חמישי אחה"צ, סוף שבוע העבודה. ואז, במפתיע, קיבלתי שיחת טלפון נדירה ובלתי צפויה מעו"ד שיבר (במשך שבועות נראה היה שאני מסונן מהמשרד. לא יכולתי להשיג אפילו את המזכירה. אולם כשצלצלתי מטלפון שונה, שאינו המספר שלי, קיבלתי את המזכירה מיד...). עו"ד שיבר שאל אותי לגבי עמדתי ביחס לבקשה למינוי מנהל עיזבון. עניתי שאיני יכול לתת עמדה, כיוון שעדיין לא ראיתי את הבקשה. בשיחה זו התייחסתי לבקשה למינוי מנהל עיזבון כטיוטה (לא ידעתי שכבר הוגשה) ביחיד (לא ידעתי שמדובר בשני מנהלים). כמו כן, הנחתי שמדובר במנהל חיצוני. עו"ד שיבר לא תיקן אותי.

6.6.2024 בשעה 16:06 (לפי הרישומים בתמונות שלהלן) בדקה שלאחר שסיימנו את שיחת הטלפון, בוצעו 3 תמסורות דוא"ל: 


(א) אני ביקשתי מעו"ד שיבר לשלוח לי את הטיוטה. 


(ב) עו"ד שיבר שלח לי הודעה ללא מלל, וצרף אליה את קובץ הטיוטה של הבקשה למינוי מנהל עיזבון. 


(ג) עו"ד שיבר שלח לעו"ד סלומון הודעה: "אנחנו מסכימים". 

עו"ד סלומון הגיש את ההודעה אודות הסכמתי כביכול לבית המשפט עוד באותו ערב. אבל היא נרשמה רק ב-9.6.2024.

13.6.2024  שבוע אח"כ, יום חמישי אחה"צ, סוף שבוע העבודה. במהלך עיון שגרתי בנט המשפט, גיליתי את "ההסכמה" בשמי כביכול שנרשמה ע"י עו"ד יואב סלומון. נסעתי למשרדו של עו"ד שיבר (כי ידעתי שלא אצליח להשיג אותו בטלפון, והוא לא יענה לדוא"ל). הגעתי למשרד אחרי השעה 16:00 וחיכיתי כשעה עד שעו"ד שיבר התפנה. בפגישה במשרדו עו"ד שיבר לא היה יכול להסביר את האירועים של השבועות האחרונים. אבל הוא התעקש: (א) הוא פעל לטובתי (אני משער שהוא חשב שאין לי סיכוי להצליח בהתנגדות לעו"ד סלומון בבית המשפט, והבקשה תתקבל ללא הבדל כמה היא משובשת), (ב) עו"ד סלומון הוא אדם ישר והגון.

ההערות של עו"ד שיבר על כך שעו"ד סלומון הוא אדם ישר והגון, ללא כל הקשר ברור לשיחה המתנהלת, הפכו למעין רוטינה במקביל להתפרקות הייצוג. תחילה חשבתי שאלו הערות ציניות, שמטרתן הייתה להימנע מלהביע את דעתו של עו"ד שיבר על עו"ד ר' בן ארי. בהמשך הבנתי שלא הבנתי נכון...  עו"ד שיבר מצא לנכון להפוך למליץ יושר של עו"ד סלומון. אף הערתי לעו"ד שיבר, שההערות החוזרות בדבר ישרתו של עו"ד סלומון חסרות פשר. 

בתשובה, עו"ד שיבר שאל מה דעתי על ישרתו של עו"ד סלומון. עניתי שהעניין לא ברור לי דיו. בכל המצבים הבעייתיים, התנהלותו של עו"ד סלומון הייתה קשורה לעו"ד בן ארי באופן שלא היה ניתן לייחס באופן ברור את מקור הבעייה לאחר משניהם:

1. באוגוסט 2023, לקראת החתימה על הסכם החלוקה, ערכנו מו"מ על תיקונים אחרונים. הייתה טעות, שנחזתה בעייני תחילה כטעות סופר. בפסקה כלשהי הופיעה פתאום ללא כל הקשר ברור וללא הגדרה משפטית/חוזית "נאמנות ספי". דרשתי שהאזכור הזה יימחק. עו"ד סלומון ובן ארי הסכימו ללא התנגדות כלל. בהמשך קיבלתי מה שתואר כנוסח מתוקן. התיקונים לא היו מסומנים בבירור ב"עקוב אחרי שינויים". אולם כשבדקתי, מצאתי ש"נאמנות ספי" לא נמחקה, אלא הועברה לפסקה אחרת. נראה לי שהשיבוש התרחש במשרדה של עו"ד בן ארי.עו"ד סלומון היה רק השליח.

2. בתחילת 2024, כשדרור סירב לקיים את הסכם החלוקה, עו"ד ר' בן ארי נמנעה מתקשורת בין הצדדים. במקומה, עו"ד סלומון העביר את עמדתה. בניסוח לקוני, ללא כל נימוקי הצדקה. עו"ד סלומון הסביר שהוא פועל כמעין מגשר, ולכן אין לו סמכות לגלות בתקשורת יותר ממה שעו"ד בן ארי הורתה לו למסור. אני השבתי לעו"ד סלומון, שמעולם לא מונה למעין מגשר, וההתנהלות שלו מספקת לעו"ד בן ארי "מרחב הכחשה". לכן, התנהלות זו אינה מקובלת עלי, ואני מבקש שיפסיק אותה. עו"ד סלומון כעס מאד על פנייתי, אך אכן חדל מאותו הרגל.

3. באפריל 2024, כשדרור שיבש את טבלת האקסל בפנייה לשמאי, הפנייה התבצעה ע"י עו"ד סלומון, שמסר שזו הייתה "טעות". "טעות", או רשלנות, הבעייה נוצרה בצד של דרור ווע"ד בן ארי. עו"ד סלומון, שוב, היה רק השליח.

14.6,2024  היה לי ברור שהייצוג ע"י עו"ד שיבר, וכן כל הליך חלוקת העיזבון הגיעו למשבר. מעתה והלאה אנחנו בנסיבות חדשות. שקלתי היטב את צעדיי, והגעתי למסקנה שאין ברירה. ביום שישי, למחרת, הגשתי בנט המשפט בקשה למשיכת ה"הסכמה" שניתנה ללא הסכמתי, ללא ידיעתי, ותוך חריגה מהסכם הייצוג בין עו"ד שיבר לביני.

16.6.2024  ביום ראשון השכם בבוקר, הגשתי הודעה על הפסקת הייצוג ע"י עו"ד שיבר. 

16.6.2024  השופטת ה' גורביץ עובדיה נתנה 3 החלטות: (א) מאשרת את משיכת ההסכמה. (ב) מאשרת את הפסקת הייצוג. (ג) מורה לעו"ד סלומון להמציא את הבקשה למינוי מנהל עיזבון למשיבים, עם הוראה למתן תגובה בתוך 30 יום.

בהמשך, נפגשתי עם עורכי דין בתחום דיני משפחה במטרה למצוא בא כוח חדש ולקבל ייעוץ. במקרה אחד, לאחר שהרציתי את העובדות במהלך העניינים בחודשיים האחרונים. העצה הראשונה שקיבלתי הייתה לשלוח התרעה לעו"ד יאיר שיבר, שלפני התפתחות העניינים בהמשך, הוא עלול להיות חב בנזיקין עקב התנהלותו בייצוגי.

כאמור, אינני ממחבבי בתי המשפט. ואין לי נוהג לאיים על אנשים בתביעות משפטיות כשאין לי כוונה לבצע זאת.

התנהלותו של עו"ד יאיר שיבר בחודשיים שלפני הפסקת הייצוג נותרה חסרת פשר. התנהלותו של עו"ד שיבר באותם ימים נחזתה כהתנהלות ילדותית, לחלוטין לא מתאימה להערכתי אותו כאיש מקצוע. הצעד האחרון, שגרם למשבר, היה ה"הסכמה" ללא הסכמתי, מאחורי גבי. פה כבר הגענו להתנהלות בעייתית ממש.

חסר לי מידע להסביר מה קרה שם. אני מניח שהתנהלותו של עו"ד שיבר הייתה קשורה ליחסים בינו לבין עו"ד יואב סלומון. עוד אני מנחש, שנוצר מצב בלתי אפשרי מבחינת עו"ד יאיר שיבר, והוא רצה להשתחרר מייצוגי. ייתכן שאף תמה מדוע לא פיטרתי אותו מוקדם יותר, ובכך הייתי חוסך ממנו את פרשת "ההסכמה" ב-6.6.2024.






Sunday, January 26, 2025

2025-01-27 רפורמה עכשיו! פרשת עו"ד רחל בן ארי והשופטת הילה גורביץ עובדיה. מזל טוב! דוקטרינה משפטית חדשה נולדה: דוקטרינת נט המשפט!

 רפורמה עכשיו! 

פרשת עו"ד רחל בן ארי והשופטת הילה גורביץ עובדיה. מזל טוב! דוקטרינה משפטית חדשה נולדה מהזיווג המוצלח!

הדוקטרינה החדשה, שעיקרה הגבלת גישת בעל דין לנט המשפט והפרות חמורות של זכויות האדם, נולדה בסביבות 15.10.2024. חידוש מדהים במערכת המשפט בישראל. השופטת הילה גורביץ עובדיה היא אמה של הדוקטרינה, עו"ד רחל בן ארי היא מולידתה של הדוקטרינה. ללא הזיווג המוצלח של עו"ד בן ארי (שכיהנה כנציגת לשכת עורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים, ראש הסניף החיפאי של האגודה לזכויות האדם לשעבר, "מקורבת לדורית ביניש") והשופטת הילה גורביץ עובדיה, לא הייתה הדוקטרינה באה לעולם. 

הדוקטרינה החדשה הפגינה את כוחה: חיוב הנתבע ד"ר יוסף צרניק 700 ש"ח לטובת אוצר המדינה בגין הגשת בקשת עיון של בעל דין בתיקו בנט המשפט...

"מערכת משפט שמתנהלת תוך הסתרת נתוני האותנטיקציה מבעלי הדין והציבור - אינה מערכת משפט כלל, אלא מרמת משחק הצדפות", מסכם ד"ר צרניק, "זאת דוגמה קיצונית של עידן הפוסט-אמת". 

בדפדפן: https://inproperinla.blogspot.com/2025/01/2025-01-27.html

  

           עו"ד רחל בן-ארי                השופטת הילה גורביץ עובדיה              עו"ד יואב סלומון               
 פירמת עורכי דין בן-ארי פיש                                                                  אבניאל, סלומון ושות'        
"90 שנות מצוינות משפטית"                                                                            "רב מוניטין"                
     

דוקטרינה חדשה של השופטת הילה גורביץ עובדיה: דוקטרינת נט המשפט

השופטת הילה גורביץ עובדיה דבקה בנחישות בהפעלת הדוקטרינה המשפטית החדשה שהגתה: 

(1) בקשות עיון ופניות למזכירות "אינן בקשות לבית המשפט";

(2) אסור להגיש בקשות עיון ופניות למזכירות בנט המשפט;

(3) הדרך היחידה המותרת להגשת בקשות עיון ופניות למזכירות היא בהתייצבות במזכירות בית המשפט בחיפה וטיפול בעניין לפי נהלי מזכירות;

(4) הגשת בקשות עיון ו/או פניות למזכירות בנט המשפט, כפי שמתירים הכללים הבנויים בתפריטים של המערכת, תגרור חיובים בסכומים משמעותיים.

מהו יום הולדתה של הדוקטרינה החדשה?

הדוקטרינה החדשה נולדה ככל הנראה מספר ימים לאחר 9.10.2024. באותו יום נרשם "פסק דין" בן שורה אחת, שמהותו ותקפותו ניתנים לפרשנויות שונות, בפרוטוקול משובש. בהחלטה מיום 1.12.2024 (העתקה להלן), בה מסתמכת השופטת הילה גורביץ עובדיה על הדוקטרינה החדשה, היא מודיעה ומאיימת: 

"הליך זה הסתיים וניתן בו פסק דין. כפי שציינתי בהחלטות מיום 15.10.2024...  בקשות הנוגעות למזכירות אין להגיש באמצעות נט המשפט... תוגש בקשה נוספת דומה אחייב המבקש בהוצאות לטובת אוצר המדינה". 

לפי החלטה זו, הדוקטרינה נולדה פחות משבוע לאחר יום פסק הדין, בהחלטה מיום 15.10.2024, שהנתבע לא הצליח לזהות. 

כשבועיים לפני הולדתה של הדוקטרינה החדשה, ביום 29.9.2024, השופטת הילה גורביץ עובדיה עדיין ניהלה במרץ הליך בקשת עיון בא”פ 1829-06-10. החלטתה הראשונה בבקשת העיון באותו תיק ניתנה ביום 10.7.2024. במהלך אותם חודשים, השופטת הילה גורביץ עובדיה לא כתבה דבר וחצי דבר המרמז על הדוקטרינה החדשה העתידה להיוולד זמן קצר אחר כך. 

כשבועיים לאחר הולדתה של הדוקטרינה החדשה, ביום 30.10.2024, השופטת הילה גורביץ עובדיה נתנה החלטה בבקשת עיון, 14# (העתקה להלן), ללא התייחסות במילה או בחצי מילה לדוקטרינה החדשה.

ארבעה ימים אחר כך, ביום 3.11.2024, השופטת הילה גורביץ עובדיה אכפה את הדוקטרינה החדשה על 3 בקשות (העתקן להלן).

מיד לאחר מתן פסק הדין השופטת עסקה בניסיון לנקות את התיק מהגשות חדשות של הנתבע. תחילה סולקו מרשימת הבקשות הבקשות 19#, 24#, 25#, שכבר נרשמו. לאחר מחאה הן הוחזרו לרשימת הבקשות. בהמשך, השופטת עסקה במניעת רישום הגשות חדשות, בין השאר ע"י הפעלת הדוקטרינה החדשה.

תכלית הדוקטרינה החדשה של השופטת הילה גורביץ עובדיה

הדוקטרינה החדשה משרתת בו זמנית חמש תכליות לפחות:

(1) שמירה על ניקיון התיק - לפי דוקטרינה זו נמנע רישום בקשות עיון ופניות למזכירות ו/או מסולק הרישום של בקשות עיון ופניות למזכירות, העלולות להתפרש כראיות להפרות חמורות של כללי הצדק הטבעי והזכות להליך ראוי והוגן;

(2) הדוקטרינה פוטרת כביכול את השופטת הילה גורביץ עובדיה מהחובה לדון ולפסוק בבקשות העיון לגופן;

(3) הדוקטרינה דוחה בפועל את בקשות העיון של בעל דין, שכן השופטת ובעל הדין יודעים שהמזכירות לא תיענה לבקשות העיון ללא החלטה שיפוטית;

(4) הדוקטרינה מתעמרת בבעל הדין - מחייבת אותו לנסוע להתייצב במזכירות בחיפה בכל פעם שהוא מבקש להגיש בקשת עיון או פנייה כלשהי למזכירות.

(5) הדוקטרינה משרתת את הסתרת ההתנהלות הלא ראויה באשר להסתרת הכתבים (חתימות אלקטרוניות) והרישומים (רשימת הבקשות, רשימת ההגשות) מפני בעל הדין.

יש לראות בדוקטרינה החדשה מעשה תקיפה על ידי בית המשפט הפוגע בזכויות יסוד חוקתיות של בעל הדין

לפי דוקטרינה זו, השופטת הילה גורביץ עובדיה מונעת רישום ו/או מסלקת מרישום בקשות עיון של הנתבע בתיקו, מאיימת, מרתיעה, ונוקמת בבעל הדין העומד על מימוש זכות הגישה לבית המשפט וזכות עיונו של בעל דין בתיק. 

בבואנו לבדוק מה מקומן של זכויות אלה -- הזכות להגיש כתבים בבית המשפט והזכות לעיון בתיקים -- בהיררכיה של הזכויות, יש לציין ששתי הזכויות האמורות נופלות בחוק הפדרלי של ארה"ב תחת התיקון הראשון לחוקה -- הזכות להגיש כתבים, במפורש, וזכות העיון עוגנה בתיקון הראשון בפסיקת בית המשפט העליון של ארה"ב. לפיכך, שתי זכויות אלה נכרכו בתיקון הראשון יחד עם זכויות היסוד -- חופש הביטוי, חופש העיתונות, חופש המחשבה, חופש הדת וכו'... 

בנוסף, יש לראות בפעולותיה האחרונות של השופטת הילה גורביץ עובדיה פגיעה חמורה בזכות להליך ראוי והוגן ובכללי הצדק הטבעי. לחלופין - יש לראות במכלול הפגיעות בזכויות הנתבע מקרה קיצוני בו נושא המשרה השיפוטית פועל בחוסר תום לב והגינות שיפוטית, לחלופין - מקרה קיצוני בו נושא המשרה השיפוטית פועל בזדון תוך שימוש לרעה בסמכות.

לדוקטרינה החדשה של השופטת הילה גורביץ עובדיה והפעלתה יש חשיבות ציבורית מהמעלה הראשונה בשיח על רפורמה במערכת המשפט

לפרשת  עו"ד רחל בן ארי והשופטת הילה גורביץ' עובדיה יש חשיבות ציבורית מהמעלה הראשונה, לא רק כיוון שזהו מקרה קיצוני, אולי יחיד במינו, אפילו בבתי המשפט לענייני משפחה ("ג'ונגל טוטלי" לפי פרופ' דפנה הקר) אלא גם כיוון שהוא מציג את הכשל המערכתי במתן הגנה לנפגעים ובטיפול בפעולות שיפוטיות מסוג זה, במערכת שהנהיגה מדיניות של אי-אכיפה ואי-ענישה [impunity] ביחס לשופטים.

לפרשת  עו"ד רחל בן ארי והשופטת הילה גורביץ' עובדיה יש חשיבות מהמעלה הראשונה בקשר לשיח הציבורי בעניין הרפורמה והוועדה לבחירת שופטים. שכן, עו"ד רחל בן ארי כיהנה כנציגת לשכת עורכי הדין בוועדה, שם נחשבה ל'מקורבת לדורית ביניש'. יתר על כן, עו"ד רחל בן ארי גם כיהנה במשרות בכירות בלשכת עורכי הדין, וכן כראש הסניף החיפאי של האגודה לזכויות האזרח.

הפרשה מצביעה על הצורך הדחוף ברפורמה בבתי המשפט, אולם תוך שימת הדגש על: 

(1) בדיקה ותיקון המצב שנוצר בעשורים האחרונים בנט המשפט ובמזכירויות,

(2) ביטול מדיניות האי-אכיפה והאי-ענישה (impunity) ביחס לשופטים.

משבר האותנטיקציה בבתי המשפט בישראל

במערכת ניהול התיקים של בתי המשפט, שהקימו ומתפעלים השופטים ללא ביקורת ציבורית של ממש, נמנעת יכולתם של בעלי הדין, באי כוחם והציבור להבחין בתוצרים שהופקו מנט המשפט בין כתבי בית דין תקפים ובני אכיפה לבין "טיוטות" חסרות תוקף.

"מה שהתרחש פה הוא מהפכה משטרית של ממש", אומר ד"ר יוסף צרניק, "בלי שהציבור מודע לכך כלל".


ההחלטות

 1) החלטת השופטת הילה גורביץ עובדיה מיום 20.1.2025, 52# - בקשה להחלטה שיפוטית המורה למזכירות לאפשר עיון בעל דין ברשימת הבקשות בתיק כפי שהיא מופיעה בגישת המזכירות והשופטים לנט המשפט (בניגוד לגישת בעל הדין): הבקשה נדחתה הלכה למעשה, ונתבע חויב ב-700 ש"ח לטובת אוצר המדינה

"זו בקשה לצלם את אופן השתקפות תיקיות ספציפיות במערכת - על גבי מסכי המזכירות. זו אינה בקשה לבית המשפט שיש להגיש באמצעות מערכת נט המשפט. כפי שצוין בעבר, על המבקש לפנות למזכירות בית המשפט ולפעול לפי נהליה. בהמשך להחלטה מיום 2.12.2024, מיום 4.12.2024, 15.1.2025 - אני מחייבת את המבקש סך 700 ש"ח לטובת אוצר המדינה....".


2) החלטת השופטת הילה גורביץ עובדיה מיום 15.1.2025, 51# - בקשה לעיון בחתימות האלקטרוניות של השופטת על החלטותיה בתיק: הבקשה נדחתה הלכה למעשה.

"בקשתו של המבקש היא לצלם את מסך תיקיית ההחלטות כפי שהוא נצפה במזכירות; בקשה זו יש להפנות למזכירות שתפעל על פי נהליה".


3) החלטת השופטת הילה גורביץ עובדיה מיום 4.12.2024, ללא מספר! - בקשה לעיון בבקשה ו/או החלטה שפטרו את בעלי הדין שכנגד מהתייצבות לדיון ביום 9.10.2024: הבקשה נדחתה הלכה למעשה.

"מאחר וצוין כי זו בקשת עיון - הרי שיש להגישה למזכירות לפי נהליה".
שני בעלי הדין שכנגד לא התייצבו לדיון. בין הכתבים בתיק, הגלויים לנתבע, אין כל בקשה או החלטה הפוטרת אותם מהתייצבות (ולא ניתנה הודעה על דיון והחלטה במעמד צד אחד). הסנקציה בחיקוק היא פסק דין נגדם. השופטת הילה גורביץ' עובדיה פסקה לטובתם. החשש הסביר הוא שמדובר בתקשורת במעמד צד אחד מחוץ לרישום או בכתבים שהוסתרו שלא כדין מהנתבע.


4) החלטת השופטת הילה גורביץ עובדיה מיום 2.12.2024, ללא מספר! - בקשה לעיון בבקשה ו/או החלטה שפטרו את בעלי הדין שכנגד מהתייצבות לדיון ביום 9.10.2024

"אני מורה למזכירות בית המשפט לדחות הגשה של "הודעות עיון" שמוגשות על ידי המבקש באמצעות מערכת נט המשפט ואשר מיועדות למזכירות.

פניות למזכירות על המבקש להגיש למזכירות, במזכירות בית המשפט, ולא באמצעות מערכת נט המשפט".

5) החלטת השופטת הילה גורביץ עובדיה מיום 1.12.2024 בבקשה להבהרות מיום 28.11.2024, 38#, בקשה להסברים מאת השופטת הילה גורביץ עובדיה אודות נתוני "פעילות לצדדים", הנחזים כתומכים במסקנה שמתנהל הליך למראית עין, חסר תוקף

"הליך זה הסתיים וניתן בו פסק דין.

כפי שציינתי בהחלטות מיום 15.10.2024 מיום 30.10.2024 ומיום 3.11.2024, בקשות הנוגעות למזכירות אין להגיש באמצעות נט המשפט לבית המשפט אלא לגורמים המוסמכים במזכירות ועל פי נהליה.

אני שבה ומורה למזכירות בית המשפט לא לקבל בקשות בענייני המזכירות באמצעות מערכת נט המשפט. תוגש בקשה נוספת דומה אחייב המבקש בהוצאות לטובת אוצר המדינה."


6) החלטת השופטת הילה גורביץ עובדיה מיום 1.12.2024, הדוחה בקשת פסלות, 30#, עמוד 5, שורה ואילך

"בהקשר ‬‫לטענות‬ ‫המבקש‬ ‫הנוגעות‬ ‫לעבודת‬ ‫המזכירות‬ ‫ומספור‬ ‫הבקשות‪/‬ תגובות‪/‬ הודעות‬ ‫במערכת נט המשפטואם ירדתי לסוף ‬‫דעתו‪,‬‬ ‫העדר‬ ‫רצף‬ ‫מספרי… המותב‬ ‫אינו‬ ‫מעורב‬ בעבודת‬‫ המזכירות והמזכירות ‫פועלת‬ ‫על־פי‬ ‫נהליה"‪.

7) החלטת השופטת הילה גורביץ עובדיה מיום 3.11.2024, ללא מספר! מחיקת הפנייה למזכיר הראשי בעניין אישור "העתק מתאים למקור" והמצאות אלקטרוניות

"אני מורה על מחיקת הבקשה. ראו החלטה בבקשה 28 שניתנה מוקדם יותר היום...".
בהליכים בתיק זה, ניסיונות הנתבע לקבל אישור "העתק מתאים למקור" של החלטות השופטת הילה גורביץ עובדיה סוכלו באופן קבוע ע"י בית המשפט.





8) החלטת השופטת הילה גורביץ עובדיה מיום 3.11.2024, 27# - החלטה שאינה מתייחסת לבקשה - בקשת הסבר למספרי הבקשות הנעדרים והיסטוריה רישומית של כל אחד ממספרים אלה - בהנמקה לפי הדוקטרינה החדשה


9) החלטת השופטת הילה גורביץ עובדיה מיום 3.11.2024, 28# - פנייה למזכירות לתקן שיבושים ברישום הגשות קודמות שהוגשו כדין

"הגשת בקשה לבית משפט כרוכה באגרה. משלא שולמה אגרה הבקשה נמחקת.

מעבר לכך אציין כי פניות למזכירות אינן באמצעות הגשת בקשות לתיק בית המשפט – שהן כאמור מחויבות באגרה. פניות של המבקש למזכירות יש להפנות למזכירות ולא בהליך המשפטי או באמצעות מערכת נט המשפט. על המבקש לפנות למזכירות ישירות. 

אני מורה למזכירות, אם יוגשו פניות נוספות למזכירות באמצעות מערכת נט המשפט לדחות קבלתן".


הערות:

1. לא כל בקשה לבית המשפט כרוכה באגרה. פניות למזכירות, בקשות עיון, בקשות להמצאה, בקשות למתן החלטה ועוד - פטורות מאגרה.

2. כאן, ואף במקרים אחרים, השופטת הילה גורביץ עובדיה מתערבת בעבודת המזכירות ומסלקת מהרישום הגשות שהוגשו כדין, בתואנות שווא.

3. הכלל שהשופטת הילה גורביץ עובדיה מתיימרת לתקן - איסור על הגשת פניות למזכירות בנט המשפט - חסר בסיס בחוק או במציאות.

4. הכלל שהשופטת הילה גורביץ עובדיה מתיימרת לתקן - חובת התייצבות במזכירות בכל מקרה של הגשת בקשה לעיון או פנייה למזכירות - חסר בסיס בחוק או במציאות.

5. ההוראות למזכירות "אם יוגשו פניות נוספות למזכירות באמצעות מערכת נט המשפט לדחות את קבלתן", ו"המזכירות... תפעל לפי החלטתי" - הן הוראות בלתי חוקיות וחריגה מסמכות.

6. יש לציין כי השופטת הילה גורביץ עובדיה משתמשת בדוקטרינה החדשה למחיקת בקשה 28# בתואנות שווא: (א) שלא שולמה אגרה - פניות למזכירות בנט המשפט פטורות מאגרה; (ב) שפניות למזכירות אסור להגיש בנט המשפט - תקשורת בין המזכירות לבין בעלי דין ובאי כוחם היא אחת התכליות לשמן נוצרה נט המשפט - על פי הנהלת בתי המשפט ועל פי מבקר המדינה (דו"ח משנת 2022) 

10) החלטת השופטת הילה גורביץ עובדיה מיום 30.10.2024, 14# - בקשת עיון (א) במסמכים המתעדים בדיקה ואישור על ידי המזכיר המשפטי של כתב הטענות הראשון, (ב) 


הערות
1) ההחלטה בבקשה 14# ניתנה כמעט 3 חודשים לאחר הגשה.
2) ההחלטה בבקשת העיון 14# ניתנה כשבועיים לאחר הולדת הדוקטרינה החדשה ביום 15.10.2024, אך החלטה זו אינה מזכירה את הדוקטרינה החדשה כלל. 4 ימים מאוחר יותר הדוקטרינה הופעלה על 3 בקשות.
3) בקשה 14# עוסקת בעניינים קריטיים באשר לישרת ההליכים בתיק וישרת פעולותיה של השופטת עצמה: 
(א) כל הכתבים והרישומים אודות אישור הקבלה לרישום של הבקשה למינוי מנהלי עיזבון (כתב הטענות הראשון בתיקביום 5.6.2024, זהותם ותפקידם של המאשרים - הבקשה התקבלה לרישום והתיק נפתח ללא אישור המזכיר המשפטי...
(ב) כל הכתבים והרישומים אודות ההחלטה להמציא את הבקשה למינוי מנהלי עיזבון (כתב הטענות הראשון בתיק זהביום 5.6.2024, זהותם ותפקידם של המאשרים את ההחלטה
(ג) רשימת התהליכים/בקשות המלאה בתיק דנןנכון ליום מסירת המענה להודעת העיוןכולל תהליכים/בקשות שנסגרוופרטיהם כמפורט להלן... ניסיון לגלות את מהות הרישומים במערכת בית המשפט של המספרים הנעדרים מגישת הנתבע.
(ד) מסמכים ורישומים המזהים את רושם נתוני "תוצאהבשמו ותפקידוומסבירים את הרישומים שלהלן(1) בבקשה 8 – "נסגר טכנית" ב-9.7.2024, ו-(2) ב"בקשה של משיב 2, תגובת המשיב ביחס לבקשת..." מיום 24.6.2024, הרשומה היום תחת בקשה 1 - "התקבל". מדובר ברישומים מתאריכים מוקדמים יחסית בהליך, הנחזים כחוסר תום לב והגינות שיפוטית של השופטת הילה גורביץ עובדיה,  והטיית הדין לטובת עו"ד רחל בן ארי.
4) החלטת השופטת הילה גורביץ עובדיה בבקשה 14# לא נתנה מענה לעניינים הנוגעים לישרת ההליך וישרת פעולותיה של השופטת עצמה.

11) שתי החלטות השופטת הילה גורביץ עובדיה בהליך בקשת עיון אותו ניהלה בא”פ 1829-06-10:

(א) החלטה מיום 10.7.2024, 22#



הערות

1. הופעתה של השופטת הילה גורביץ עובדיה כגורם שיפוטי בא”פ 1829-06-10 הייתה ככל הנראה שלא כדין. שכן, השופטת הילה גורביץ עובדיה הצהירה בהחלטתה מיום 1.12.2024, 30#, הדוחה בקשת פסלות, שהשופטת רויטל באום הייתה רשומה כדין בנט המשפט כגורם השיפוטי בא”פ 1829-06-10 באותה תקופה. הצהרת השופטת הילה גורביץ עובדיה בעניין זה בהחלטה 30# ניתנה כראיה כביכול להכחשה שהיא פסקה בבקשת העיון בא”פ 1829-06-10.

2. הבקשה מיום 8.7.2024, 22#, בא”פ 1829-06-10 - בקשה להחלטה שיפוטית המורה למזכירות לאפשר עיון בעל דין - הייתה זהה על פי כותרתה לבקשה מיום 20.1.2025, 52#, בת"ע 11650-06-24 - שהייתה העילה כביכול לחיוב המבקש בסך 700 ש"ח לפי הדוקרטרינה החדשה של השופטת הילה גורביץ עובדיה.

(ב) החלטה מיום 29.9.2024, 30#


הערות
1. בהחלטה מיום 29.9.2024, 30#, השופטת הילה גורביץ עובדיה עומדת בסירובה להמציא למבקש העיון, שהוא בעל הדין, את "ההחלטות החלוטות" של השופטת אספרנצה אלון בא”פ 1829-06-10 משנת 2013. "ההחלטות החלוטות" משנת 2013 ניתנו בהליכים במעמד צד אחד, ועל קיומן למד מבקש העיון לראשונה בהחלטת השופטת הילה גורביץ עובדיה מיום 11.9.2024, 28#.  
2. התקנות מחייבות המצאה ללא שיהוי של החלטות שניתנו במעמד צד אחד לצד שנגדו ניתנו... וצווים כאלה תקפים לזמן מוגבל בד"כ. השופטת הילה גורביץ עובדיה השתמשה בהחלטות אלה כאסמכתא חוקית למניעת העיון 11 שנים מאוחר יותר.
3. על פי הפרשנות של השופטת הילה גורביץ עובדיה של "ההחלטות החלוטות" של השופטת אספרנצה אלון משנת 2013, השופטת הילה גורביץ עובדיה ניהלה בשנת 2024 הליך בקשת עיון, בו מבקש העיון היה מנוע מגישה לעיון אפילו בהגשותיו, כפי שנרשמו בהליך הבקשה לעיון, וכן בהגשות צדדים אחרים בהליך הבקשה לעיון, וכל רישום בעניין זה משנת 2024.
4. לאחר ההחלטה מיום 29.9.2024, 30#, השופטת הילה גורביץ עובדיה חדלה להופיע כגורם השיפוטי בא”פ 1829-06-10 ללא מתן הודעה או הנמקה. בהחלטתה מיום 1.12.2024, הדוחה בקשת פסלות בת"ע 11650-06-24, השופטת הילה גורביץ עובדיה נימקה: 
"בצד‬‫ הזכות‬ ‫לשבת‬ ‫בדין‬ ‫מוטלת‬ ‫על‬ ‫השופט‬ ‫החובה‬ ‫לשבת‬ ‫בדין‪.‬‬
‫חובה‬‫זו‬ ‫אינה‬ ‫מן‬ ‫הפה‬ ‫אל‬ ‫החוץ‬ ‫ו‬נועדה ‬‫לשמור‬ ‫על‬ ‫הוגנות‬ ‫המשפט‬ ‫ואמון‬ ‫הציבור‬ ‫במערכת‬ ‫המשפט‪.‬‬ ‫חובתו ‬‫של‬ ‫השופט‪,‬‬ ‫ולא‬ ‫רק‬ ‫זכותו‪,‬‬ ‫לשבת‬ ‫בדין‪.‬‬ ‫לא‬ ‫בנקל‬ ‫ישתחרר‬ ‫שופט‬ ‫מחובה‬ ‫זו‪.‬‬ ‫ראו‪:‬‬ ‫שטרסברג‬-‫‪ כהן וסבוראי "איסור‬ ‫ניגוד‬ ‫עניינים‬ ‫ומשוא‬ ‫פנים‬ ‫במלאכת‬ ‫השיפוט"‬,‬‬‫ ספר‬ ‫אור 685, 696 ‫‪‬‬‫(‬ ‫‪2013‬‬‫);‬‫ יגאל‬ ‫מרזל ‬‫"פסלות‬ ‫שופט‪:‬‬ ‫האתגר‬ ‫של‬ ‫מראית‬ ‫פני‬ ‫הצדק‬ ‫למבחן‬ ‫החשש‬ ‫הממשי‬ ‫למשוא‬ ‫פנים"‬ ‫ס‬פר ‬שטרסברג‬‫‪-‬‬‫כהן 229, 251 (2017)."
5. התיק עבר לידי השופטת רויטל באום. בהחלטה על בקשה להסבר לחילופי השופטות כגורם שיפוטי בתיק, השופטת רויטל באום כתבה ש"התיק נותב לידיי" עקב "קשרים מנהליים".
6. בתגובה לבקשת הפסלות מיום  , 30#, עורכת הדין רחל בן ארי טענה שכל טענה של הנתבע שם, ד"ר יוסף צרניק, בדבר קשר בין התנהלות השופטת הילה גורביץ עובדיה בשנת 2024, לבין פרשת השופטת אספרנצה אלון וד"ר יוסף צרניק בשנת 2013 (שהסתיימה בתלונה פלילית בגין קבלת דבר במרמה, מרמה והפרת אמונים, שנרשמה במפלג הונאות במשטרת תל אביב והועברה ליועמ"ש) - היא "תיאוריית קונספירציה הזויה". והשופטת הילה גורביץ עובדיה חזרה על עמדתה של עו"ד רחל בן ארי בהחלטה.